Vergoeding en tarieven

 

Tarieven logopedie

 

De logopedische behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Soms moet er van tevoren een machtiging worden aangevraagd. Afspraken hierover vindt u in uw polisvoorwaarden. De tarieven voor logopedie zijn wettelijk vastgesteld. Indien er vragen hierover zijn dan kunt u die stellen tijdens het intake gesprek.

 

Vindt u het prettig als er een verslag naar school of een andere instantie gaat of wilt u dat de logopedist aanwezig is tijdens een gesprek dan zijn de kosten voor u. Komt u niet opdagen bij een afspraak of zegt u de afspraak af na 8:00 op de afgesproken dag, dan zijn de kosten voor u.

 

Overleg met derden 30 min 35,- euro
Verslaglegging aan derden 30 min 35,- euro
No show 30 min 35,- euro

 

 

Tarieven Kindercoaching

De kosten voor kindercoaching worden niet vergoedt door de zorgverzekeraar. U zult in de meeste gevallen de kosten zelf moeten vergoeden. In sommige gevallen kan de kindercoaching betaalt worden vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Een PGB is een geldbedrag waarmee u zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. Op deze wijze kan kindercoaching betaald worden vanuit het PGB. Voor meer informatie en de voorwaarden zie: www.pgb.nl

 

Daarnaast is het soms mogelijk om de kosten af te trekken van de belasting. Voor meer informatie zie: www.belastingdienst.nl (rubriek Relatie, Familie en gezondheid).

Afspraak Tijd in minuten Kosten in euro
Intake gesprek 45 45,-
Kindercoaching 60 45,-
Taalbegeleiding 60 45,-
Groepscoaching (minimal 3 aanmeldingen) 60 20,-
Oudergesprek 60 45,-
Verslaglegging naar een derde 60 45,-
No show 60 45,-